3. Deprem Çalıştayı Gerçekleştirildi

438

“6 Şubat Kahramanmaraş Depremlerine Genel Bakış ve Deprem Sonrası Faaliyetler Çalıştayı” Hamidiye Tabyaları Fuaye Alanı Hangar Binasında gerçekleştirildi.

Çalıştaya,  Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Genel Sekreter  V. Oğuz Ünal, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Bekler, Çanakkale protokolü,  akademisyenler  ve Çanakkaleliler katıldı.

Çalıştay,  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Süha Özden’in yaptığı “Kahramanmaraş Depremleri Saha Gözlemleri” açılış sunumuyla başladı. İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın tarafından “Çanakkale’den Hatay’a Uzanan Eller” adlı sunum yapıldı ve deprem bölgesinde gerçekleşen projelerin tanıtım filmleri izlendi. Çalıştayda sırayla; Çevre, Şehircilik  ve İklim Değişikliği  İl Müdürlüğünde görev yapan İnşaat Mühendisleri Yusuf Ercan Kaya ve Gürdal Kokucu tarafından “Deprem Bölgesi Hasar Tespit  Çalışmaları” ile ilgili bilgiler aktardı. İbrahim Tarı tarafından  ise “Türkiye’de AFAD Faaliyetleri” adlı sunum gerçekleştirildi.

Yerel ve ulusal basının röportajlar gerçekleştirdiği çalıştay, fikir alışverişlerinin ardından sona erdi.

6 Şubat Depremi’nde hayatını kaybeden Çan Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü öğrencileri Hatay'dan Simay Balaban ve Adıyaman'dan Ömer Karaman anısına düzenlenen “Sarsıldık” adlı anma sergisi Hamidiye Tabyaları Fuaye Alanı Hangar Binasında sergilendi.

Çan Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tuba Batu tarafından kayıpları anmak, deprem bölgesinin unutulmadığını göstermek ve sanat yoluyla bir iyileşme çabası olması amacıyla hazırlanan sergi büyük ilgi gördü.

Kaynak : https://www.comu.edu.tr/haber-22378.html